مراحل اجرای سازه های ال اس اف (LSF)

اجرای سازه (LSF)

فرآیند طراحی و ساخت سازه‌های سبک ال اس اف (LSF) برای دیوارها و کف ساختمان، از تکنیک‌ها و رویکرد‌های صنعت خودرو سازی تبعیت می‌کند. در فرآیند طراحی و ساخت سازه‌های سبک ال اس اف (LSF)، بهینه سازی حرف اول را می‌زند. در این مقاله قصد داریم تا مراحل دقیق اجرای سازه lsf ال اس اف ، را به صورت گام به گام و از ابتدا بررسی کنیم.

همچنین زمان تحویل پروژه باید در نظر گرفته شود و در راستای اتمام پروژه تا قبل از آن زمان می‌کوشند. مسلماً تمام این موارد به طراحی مناسب، زنجیره تامین مواد اولیه، کاهش قابل توجه منابع و هدر نرفتن مواد اولیه، بستگی دارد.

براساس مطالعاتی که فریمینگ سولوشن در زمینه برجسته کردن پتانسیل کمینه سازی زباله‌های تولیدی از مصالح ساختمانی، انجام داده است، در فرآیند طراحی و ساخت سازه‌های سبک ال اس اف (LSF)، میزان اتلاف مواد کمتر از یک درصد می‌باشد و تمام زباله‌های تولید شده به صورت بازیافتی در فرآیند طراحی و ساخت سازه‌های سبک ال اس اف (LSF) مورد استفاده قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است که این دستاورد، از لحظه آغاز پروژه تا زمان ساخت و انتقال سازه به سمت مشتری صدق می‌نماید.

مراحل ساخت سازه lsf

مرحله طراحی در اجرای سازه lsf

در مرحله اول از دسته مراحل اجرای سازه‌های LSF باید نقشه محل اجرا را با نظر کارفرما و معمار ترسیم نمود. در این نقشه کلیه موارد درخواستی کارفرا باید رعایت شوند. طراحی نقشه با هدف محاسبات هزینه، بار وارده به ساختمان، محل قرار گرفتن ستون‌ها و غیره انجام می‌شود. این نقشه توسط نرم افزارهای هوشمند ترسیم شده و محاسبات مربوطه انجام می‌شود.

یک مهندس در مرحله طراحی از فرآیند طراحی و ساخت سازه‌های سبک ال اس اف (LSF)، این اطمینان را دارد که عملکردهای ساختاری و حرارتی ساختمان، با توجه به استفاده از سازه‌های سبک و فولادی، به خوبی رعایت شده است و نیاز به مصرف سازه‌های زیادی در ساختمان نمی‌باشد. همچنین در فرآیند طراحی و ساخت سازه‌های سبک ال اس اف (LSF)، شرکت‌ها و مهندسیان طراح، می‌توانند به راحتی و با صرف وقت کمتری با استفاده از نرم افزار‌های CAD-CAM طرح سه بعدی ساختمان خود را ترسیم کرده و تا پنج درصد در وقت خود صرفه جویی نمایند.

سازه ال اس اف

کارخانه‌ای که در فرآیند طراحی و ساخت سازه‌های سبک ال اس اف (LSF)، فعالیت می‌نماید، دارای دستگاه‌ها و ماشین آلات تمام اتوماتیک می‌باشد که نقشه‌های طراحی شده را در یافت کرده و به صورت کاملاً اتوماتیک و بدون دخالت دست، بر اساس آن نقشه ها، فرآیند ساخت پانل‌ها را انجام می‌دهد.

همچنین در این دستگاه ها، تدابیری لحاظ شده است که حداکثر میزان هدر رفتگی مواد در فرآیند تولید، به کمتر از یک درصد برسد. لازم به ذکر است این میزان هدر رفتگی فولاد در زمان سوراخکاری‌های گل میخ در پانل تولید شده می‌باشد، که البته این میزان فولد هدر رفته نیز مجدداً در فرآیند تولید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از آنجایی که فرآیند طراحی و ساخت سازه‌های سبک ال اس اف(LSF)، یک ایده جدید می‌باش و نیاز امروزه جهان، به تحداقل کردن تولیدات زباله‌ها سو پیدا کرده است، پس هدف عمده این فرآیند‌ها و ساختار این گونه ساختمان‌ها در تولید حداقل زباله ساختمانی می‌باشد.

از این رو کارخانه‌های سازده این سازه ها، پانل‌های ال اس اف (LSF) را به نحوی طراحی و تولید می‌نمایند، که در زمان تولید یا نصب این پانل ها، کمترین میزان زباله ایجاد شود و همان میزان زباله تولید شده نیز به صورت بازیافتی در سازه‌های بعدی مورد استفاده قرار گیرد.

اشکوسازه

پی کنی

هر نوع ساختمانی برای شروع به ساخت و ساز نیاز به عملیات پی کنی دارد. یکی از مراحل اجرای سازه‌های LSF نیز پی کنی می‌باشد. ممکن است سطح زمینی که قرار است سازه در آن قرار بگیرد ناهموار باشد، یا زمین از سستی خاصی برخوردار باشد.

در ابتدا باید پایه ساختمان محکم شود و نیاز به پس کنی و بتن ریزی جهت تحکیم پایه‌های ساختمان می‌باشد. طبق نظر کارشناسان ، سختی بتن کف ساختمان باید حداقل ده برابر دیوارهای ساختمان باشد.

از آنجایی که سازه‌های ال اس اف (LSF) دارای دیوارهای محکمی می‌باشند، پس بتن کف ساختمان نیز باید استقامت خوبی داشته باشد.

نکته حائز اهمیت دیگر این است که هیچ کدام از اجزای سازه‌های ال اس اف (LSF) نباید بر روی زمین قرار بگیرند و تماماً باید بر روی پی ساختمان نصب شوند. این باعث می‌شود که انرژی وارده به سازه ال اس اف (LSF) توسط پی ساختمان به زمین منتقل شود.

نمای شماتیک سازه ال اس اف

اسکلت ساختمان

یکی از مراحل اجرای سازه‌های ال اس اف (LSF) اسکلت سازی می‌باشد. در واقع اسکلت ساختمان سازه‌های فولادی سبک ال اس اف (LSF) همان دیوارها می‌باشند. اما دیوارها در این سازه‌ها تشکیل شده از ستونهایی می‌باشند که با اتصالات مورب و پیچ و مهره‌ای به هم محکم می‌شوند.

دیوارهای ال اس اف (LSF) به صورت توخالی می‌باشند که می‌توان این فضای خالی را توسط پلی استایرن یا بتن سبک پر نمود. تمامی دیوارهای سازه ال اس اف (LSF) می‌توانند خاصیت باربر یا غیر باربر را داشته باشند.

سقف یکی دیگر از اسکلت‌های ال اس اف (LSF) را تشکیل می‌دهد. در این مرحله باید از ابزارهای محکم کننده سقف مانند پانل‌های چوبی، فلزی یا تیرچه‌ای استفاده شود. گاهی اوقات سقف را با استفاده از بتن سبک نیز تکمیل می‌نمایند.

اکثراً سقف را توسط خرپا به دیوار متصل می‌نمایند و این باعث تقسیم بار سقف بین دیوارهای باربر می‌شود.
نمایی از سازه lsf

عایق بندی ساختمان

در مرحله بعدی از مراحل اجرای سازه‌های ال اس اف (LSF) باید عایق بندی دیوارها و سقف توسط لایه پشم شیشه یا ابزارهای دیگری مانند گچبری انجام شود. در این مرحله اصولاً دکوراسیون ساختمان در نظر گرفته می‌شود و کلیه عوامل زیبایی سازی ساختمان در این مرحله انجام می‌شود.

اجرای سازه ال اس اف

تاسیسات

اکثر تاسیسات ساختمانی که در سازه‌های ال اس اف (LSF) انجام می‌شوند، از لوله‌های پی وی سی می‌باشند. در این لوله‌ها که استقامت و انعطاف پذیری خیلی خوبی دارند، عملیات عایق سازی نیز انجام می‌شود. در این مرحله از مراحل اجرای سازه‌های ال اس اف (LSF) کلیه استانداردهای تاسیساتی ساختمان باید رعایت شود.

اجرای سازه lsf

نصب درب و پنجره

آخرین مرحله از مراحل اجرای سازه‌های ال اس اف (LSF) نصب دربو پنجره می‌باشد. در این مرحله اکثراً از درب و پنجره‌های سبک وزن استفاده می‌شود که وزن زیادی را بر روی سازه متحمل نشوند. درب و پنجره را می‌توان بر اساس دکوراسیون داخلی، متفاوت انتخاب نمود.

2 پاسخ
  1. جواد
    جواد گفته:

    طبق آیین نامه های کشور ایران کارشناسان معماری فاقد صلاحیت لازم جهت محاسبه، پیشنهاد و یا نظر دادن در مورد اعضای سازه ای هستند.
    جمله ی ذیل را اصلاح فرمایید
    طبق نظر کارشناسان معماری، سختی بتن کف ساختمان باید حداقل ده برابر دیوارهای ساختمان باشد.
    لطفا مطالعه فرمایید: html.0834_ICICA01-ICICA01-Paper/com.civilica.www://https

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.